Radionica Noć nad Krapinom

Po prvi puta 2015 godine, odlučili smo se uključiti u projekt Ljeto u Krapini. I kako drugačije nego na naš specifčan način – jedno veselom foto radionicom. Kod zamišljanja imali smo želju napraviti po prvi put kompletnu radionicu po noći i na otovorenom. I kud krenuti, da ostanemo na području Krapine, a da smo u totalnoj izloaciji – Šušelj breg nam se pokazao kao idealno riješenje.

Nekoliko dana prije same radionice išli smo na breg sve pripremiti i da i mi malo uživamo…

Na sam dan, u ovom slučaju bolje rečeno na samu noć 08.08.2015. održali smo radionicu Noć nad Krapinom.

Osim 9 naših članova radionici su se priključili 3 člana Foto kluba Varaždin, 3 člana Fotokluba Pregrada, 5 sudionika iz okolice Krapine, jedan iz Zaboka, a na povratku s koncerta posjetili su nas i članovi grupe Tapatafko te su nam malo zasvirali. Neki od sudionika su došli s pratnjom te nas je sve ukupno bilo 30ak ( u jednom trenutku čak smo bili zabrinuti da li bude dosta domjenka).

S vrha brijega smo fotografirali noćne panorame Krapine, crtali svjetlom, „lovili“ mliječnu stazu i „star trail“ odnosno tragove zvijezda.

Sudionici su se polako razilazili ali najhrabriji su ostali do ranih jutarnjih sati, tako da smo se sa Šušelj brega spustili oko 5:45 u nedjelju.

Radionica je bila u veselom tonu i nadamo se da su se sudionici zabavili a možda i uspjeli naučiti nešto novo.

Pošto je bio dobar interes, mogli bismo u budućnosti radionicu i ponoviti na sličan način.

Evo nas i po danu, nakon preživljene noći, unatoč eksplozijama žarulja i svim drugim letečim nemanima koje su nas snašle 🙂