Druga Proljetna škola fotografije

Za sve ljubitelje fotografije kojima fotografija znači nešto više od samog pritiskanja gumba okidača i za one koji žele znati malo više, članovi Foto kluba Krapina i drugu su godinu za redom organizirali “Proljetnu školu fotografije”!
Prošle godine (2014. op.a)  smo kroz povijest fotografije prošli od prvih pokušaja zapisivanja svjetla na razne materijale od betona preko svima poznatih foto filmova pa do, u današnje doba nezaobilaznih, elektroničkih senzora. Objasnili smo neke osnovne pojmove, pokazali smo kakve sve vrsta fotoaparata i objektiva postoje te smo pričali nešto o kompoziciji fotografije te o kadriranju u cjelini.


Ove godine, u “2. Proljetnoj školi fotografije”, detaljno smo razradili KADRIRANJE, odnosno kompoziciju fotografije, plan i rakurs te obradu digitalne fotografije!
Školu smo održali kroz 2 dana i to za vikend – u subotu 25. i nedjelju 26. travnja (2015.).

U subotu smo jedan dio održali u učionici da ponovimo što smo godinu prije naučili, te da smo isprobali u zatvorenom prostoru što smo naučili. Drugi dio subote smo se malo prošetali i sprobali sve što znamo po Krapini…

Nedjeljusmo proveli radeći ono što se rijetko spominje u kontekstu fotografije, a to je rad u programima za obradu fotografija. Svaki polaznik radionice je dobio zadaću te smo iste prokomentrali i obradili…
Zahvaljujemo se O.Š. Augusta Cesarca te poštovanom ravnatelju što su nam i ove godine otvorili vrata i omogućili na da održimo radionicu u prostorima škole!