Treće izdanje foto natječaja „Volim svoju županiju“

1.ožujka 2018. godine, u organizaciji Hrvatske zajednice županija započelo je treće izdanje foto natječaja „Volim svoju županiju“. Baš kao i u prethodnima, cilj je ovog natječaja fotografijom prikazati regionalni identitet i osigurati prepoznatljivost svake hrvatske županije.

Natječaj traje od 1.ožujka do 20.travnja 2018godine.

U tom periodu pozivamo sve mlade umjetnike i kreativce da objektivima uhvate posebnosti svojih krajeva i odabrane fotografije prijave na natječaj. Potrebno je zabilježiti zanimljive detalje, prirodne ljepote ili kulturnu i prirodnu baštinu te fotografije dostaviti putem aplikacije na službenoj Facebook stranici Hrvatske zajednice županija.

Glavne će se nagrade, GoPro Hero5 kamere, dodjeljivati u dvije kategorije; najbolja fotografija prema broju glasova i prema izboru stručnog žirija. Također, u kategoriji najboljih fotografija prema izboru stručnog žirija pripremljene se zahvalnice i prigodni pokloni  za  osvojeno 2. do 10. mjesto.

Iskustvo profesionalne fotografkinje, Mare Milin, vodit će i ovogodišnji stručni žiri. Uz nju će pristigle radove vrednovati Mateja Gošćiej, voditeljica Odsjeka za odnose s javnošću Ureda župana Međimurske županije, Bernardo Pahor, voditelj Odsjeka za protokol i odnose s javnošću Karlovačke županije te Kristijan Toplak iz Ureda župana Virovitičko-podravske županije.

Osim spomenutih članove, ove će godine žiri biti bogatiji i za počasnog člana, Alana Špiljaka, pobjednika prošlogodišnjeg izdanja.

Važno je da fotografije moraju biti snimljene na području Republike Hrvatske, a svaki autor/autorica može poslati do tri fotografije. Dozvoljene su minimalne korekcije u vidu poravnanja, izrezivanja, oblikovanja ruba fotografije, kontrasta i boja.

Kratki podsjetnik na pravila natječaja

Prvi sudionici već su uplodali svoje fotografije i osigurali si sudjelovanje u foto natječaju Volim svoju županiju. Za sve Vas koji tek planirate, evo kratkog podsjetnika o pravilima i načinu glasovanja za fotografije.

Svaki sudionik ima pravo uplodati najviše tri fotografije u aplikaciju Foto natječaj. Aplikaciji je moguće pristupiti isključivo putem Facebook profila Hrvatske zajednice županija.

Kao što smo i ranije pisali, nagrade su atraktivne i ove godine, a riječ je o GoPro Hero 5 kamerama.

Do njih možete doći na jedan od sljedeća dva načina; kao pobjednik natječaja prema odluci stručnog žirija ili osvajanjem najvećeg broja glasova.

Glasovati za fotografije moguće je isključivo putem Facebook aplikacije, a kako biste si osigurali bolju vidljivost i pozvali veći broj prijatelja da glasuju za Vas, obavijest o aplikaciji i natječaju možete podijeliti na vlastitom Facebook profilu ili pak pozvati prijatelje da učine isto za Vas.

Valja napomenuti kako sve fotografije koje ne budu prijavljene putem Facebook aplikacije neće biti uključene u natječaj, kao ni glasovi koji pristignu izvan spomenutog načina. Također, dijeljenje obavijesti o natječaju može poboljšati Vaš broj glasova, ali ono ove godine nije kategorija u kojoj se dijeli nagrada.

Vjerujemo da su pravila jednostavna, stoga ako još niste, uhvatite se fotoaparata i možda Vam baš Vaša fotografija osigura pobjedu i GoPro Hero 5 kameru. 

Detaljnije o pravilima pročitajte u priloženom tekstu.

Fotkajte, dijelite, lajkajte te hashtagajte

#volimsvojuzupaniju i #hrvatskazajednicazupanija

Detaljna pravila natječaja možete pročitati ovdje.